H2O PAVILLION 2017

  • LOCATION
    ISTANBUL/TURKEY
  • CONCEPT & DESIGN
    OGUZ EMRE BAL
  • PROJECT TEAM
    OĞUZ EMRE BAL & FATİH TANRIVERDİ
  • PHOTO CREDIT
    BARIS ENSELIOGLU
  • PROJECT SITE AREA
    1200 m2
  • CONSTRUCTION AREA
    1600 m2
  • YEAR
    2017
  • STATUS
    PROPOSAL
H2O2 Pavillion was designed to commemorate the 20th anniversary of H20 Pavillion in the Netherlands designed by Lars Spuybroek in 1997. The project is the re-conceptualization of Spuybroek’s revolutionary perception of space. In the re-conceptualized project, the perception of form that Lars Spuybroek produced for H2O, is re-produced by Un10.Design in a 3-dimensional platform enriched by organic surfaces interflowing allowing movement in every direction.
 
 
 
 
At the same time, the structure can be formed by carving into a rock, being presented as a dystopic alternative to the living environment for humanity in the future.